Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, Kis-Balaton

BIVALYFESZTIVÁL, 2017.07.08.

A 2017. július 8-án tartandó Bivalyfesztivál rendszeres, nyári rendezvényünk. A Bivalyrezervátumra, annak a génmegőrzésben betöltött fontos szerepére, a természeti és turisztikai értékeire irányítjuk a figyelmet. Kedvelt, remek hangulatú rendezvény mind a helyi közösségek, mind a nyaraló vendégek, családok körében. Helyi termelők minőségi termékeivel, kézműves portékákkal, természetismereti játékokkal, környezeti-neveléssel is foglalkozó civil szervezetekkel várjuk Látogatóinkat. Bivalyhúsból készült ételek is kaphatók! A rendezvény 9:00 - 18:00 óráig tart.

Magyarország legnagyobb bivalycsordája, piknikezőhely, interaktív kiállítás, mesélő sétaút.

A rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja. 

A rezervátumban a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítást, bivalytörténeti bemutatót és sétautat alakítottunk ki játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, ahonnan távcsőből kémlelheti a tájat a látogató. A fogadóépületben lehetőség van kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására, illetve frissítők fogyasztására.

Morzsa kutya, a Bivalyrezervátum barátságos házőrzője, mint egy kedves „idegenvezető”, szívesen vezeti körbe a vendégeket a bemutatóhelyen.

Állatsimogató várja kedves vendégeinket minden nap, nyitva tartási időben.
A Bivalyrezervátumba szóló belépőjegy érvényes az állatsimogatóra is. 

Kutyát bevinni csak pórázon lehetséges a tanösvényen haladva!

Elérhetőség, megközelítés

Nyitva tartás

Jegyárak

A Bivalyrezervátum facebook oldala | megtekintés


Bivalyrezervátum Játszótér
A játszótér megvalósítását támogatta a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.

Amennyiben Ön már járt bemutatóhelyünkön, kérjük segítse munkánkat véleményével. 

Kérdőív kitölthető itt

 

 

 


Galéria