Fesztivál a kertben! – azaz környezeti nevelőink bemutatkozása a X. Jubileumi Országos Iskolakert-hálózati Találkozón

  • Fesztivál a kertben!
  • Fesztivál a kertben!
  • Fesztivál a kertben!
  • Fesztivál a kertben!
  • Fesztivál a kertben!
  • Fesztivál a kertben!

A Somogyvári Módszertani Központ felkérésére vettünk részt a rendezvényen 2024. augusztus 28-án.

Két 60 perces műhelyfoglalkozást tartottunk a vizes élőhelyek sokféleségéről, melyeken különböző játékokkal, bemutató eszközökkel, vízminták vizsgálatával tettük inspirálóvá a kis vizes biotópok, az itatók, a kerti tavak jelentőségét. Felhívtuk a figyelmet a vizes élőhelyek sokféleségére, fontosságára és a rendszerben való gondolkodásra.

A fesztivál résztvevői negyvenféle szakmai esemény közül válogathattak, mint pl. óvodai kert-tervezés, iskolaméhészet, beporzó tanösvény, ehető vadnövények, komposztálás, stb. A műhelyfoglalkozások 4 idősávban oszlottak el, így nekünk is volt lehetőségünk néhányon részt venni, új dolgokat tanulni, tapasztalatokat szerezni.

Köszönjük a csodálatos helyszín biztosítását a Somogyvári EGYMI speciális iskolának, köszönjük az ott dolgozó kollégáknak a munkájukat, illetve köszönjük a lehetőséget az Iskolakertekért Alapítványnak, hogy lehetőségünk volt a minősített természetiskoláinkkal bemutatkozni!

„Senki sem fogja megvédeni azt, ami nem érdekli, és senkit sem fog érdekelni az, amiről soha semmi tapasztalatot nem szerzett.” /David Attenborough/

Sitku Erzsébet
Osztályvezető
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és környezeti-nevelési Osztály

Ugrás a tetejére