Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontunk Veszpém Megye Értéke minősítést kapott! 

A Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontba a jegymester.hu honlapon lehetősége nyílik online, előre megvásárolni a jegyét.
FIGYELEM!
Az internetes jegyelővétel minimum a látogatás napja előtt 24 órával lehetséges!
Az elővételi jegy csak a jegyen szereplő látogatási időpontban érvényes!
Részletek és jegyelővételi lehetőség itt!

Új beléptetési rendszer a 2017-es évtől

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban a 2017-es évtől új beléptetési rendszert vezet be. A változással az a célunk, hogy lecsökkentsük az épületbe bejutni kívánó látogatók várakozási idejét.

Kollégáink a 2-es pénztárnál meghatározott időpontra értékesítik a belépőket. A vendégeinknek a jegyváltást követően nincs más teendőjük, mint a nyugtán jelzett időpontra történő pontos visszaérkezés. A visszaérkezésük után azonnal várakozás nélkül élvezhetik a Látogatóközpont által nyújtott szolgáltatásokat.

FIGYELEM!

A meghatározott időpontra történő jegyértékesítés valamint az épület kapacitása miatt előfordulhat, hogy már a hivatalos pénztárzárás előtt adott napra értékesítésre kerül elővételben az összes jegyünk, tehát ELFOGYHAT A JEGY! 
Javasoljuk kedves vendégeinknek, hogy az esetleges kellemetlenségek elkerülése végett próbáljanak minél korábban a pénztárainkhoz érkezni, mert érkezési sorrendben adjuk ki a jegyeket!
Telefonon nem veszünk fel foglalást, csak csoportok részére! 
Javasoljuk a jegymester.hu használatát a jegyek elővételére! 

A nyári időszakban a sorban állás elkerülése miatt az alábbiakat javasoljuk a vendégeinknek:

- Vásároljanak előre belépőt az interneten (www.jegymester.hu)!

- Kerüljék el a legforgalmasabb 11.00-13.00 óra közti idősávot!

- Telefonon egyéni vendégeink időpontfoglalását/jegyvásárlását nem tudjuk rögzíteni. Csoportok (min. 15 fő) jelentkezését e-mail címünkre várjuk (elérhetőség, létszám, az igényelt nap és időpont feltüntetésével): info@tavasbarlang.hu


Új szolgáltatással bővült látogatóközpontunk!
Élményfotó csónakázás közben a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban!

Miközben Ön gyönyörködik a föld alatti vízi világban, egy automata fotórendszer lefényképezi, ezt követően pedig kérés szerint egyedi ajándéktárgyak készülnek, melyet azonnal megvásárolhat!

Választható, egyedi ajándéktárgyaink:
- Fénykép - 590 Ft
- Fényképkeret kartonpapírból - 100 Ft
- Kulcstartó (45X60 mm, sima, áttetsző anyagból) - 890 Ft
- Normál hűtőmágnes (35X45 mm, sima, áttetsző anyagból) - 890 Ft
- Óriás hűtőmágnes (150X100 mm, képkeretként is használható, kitámasztó is jár hozzá) - 1.190 Ft

Ajándéktárgy vásárlása esetén a blokkon szereplő kóddal le lehet tölteni a fényképet a megadott honlapról, a vásárlás napja után 2 héten belül!

További információ a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban!

Csónakázás egy hangulatos kisváros alatt.
A felújított tavasbarlang minden eddigénél szebb fényekkel várja a látogatókat!

Egy uniós pályázat révén 2015 januárjában új létesítménnyel gyarapodott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park sokszínű turisztikai kínálata. A már korábban is látogatható és csónakázható tavasbarlang felett egy látogatóközpont nyitotta meg kapuit, mely a barlanggal együtt egy turisztikai komplexumot képez.

A fogadóépületében kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 terem különleges látnivalói kalauzolnak minket a titokzatos barlangok világában. A gyerekeket kúszóbarlang várja, míg a felnőttek érzékelési képességét „kőtapogató” teszi próbára. Ősföldrajzi festmények engednek bepillantást letűnt korok élővilágába. A térhatású fotók és a film segítségével magunk is föld alatti felfedező utakon járunk. A természet egzotikus művésze, a karsztvíz gyönyörű alakzatokat formál a mészkőből. Dél-Kína toronykarsztjaitól a cseppkövek birodalmán át a tapolcai barlangok törékeny szépségű kristályvilágába jutunk. Láva- és jégbarlang, trópusi őskarszt; megannyi élmény várja itt a vendéget. 

TERMEK: 

  • Cseppkő-terem
  • Búvár-terem
  • Denevér-terem
  • Geopark-terem
  • Ősrégész-terem
  • Őskarszt-terem
  • 3D vetítő-terem
  • Csónakázás
  • Játszótér
  • Mászófal

Bővebb információ a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont honlapján: www.tavasbarlang.hu

Elérhetőség, megközelítés

Nyitva tartás

Jegyárak

Kutyát bevinni a tavasbarlangba tilos!

  A Tapolcai-tavasbarlang facebook oldala | megtekintés

Az Ön véleménye fontos számunkra, mert segítségével és ötleteivel hozzájárul ahhoz, hogy Bemutatóhelyünk élményben a legjobbat jelentse vendégeinknek. A kérdőív kitöltése 5 percet vesz igénybe. 

Kérdőívünket itt töltheti ki.

Köszönjük, hogy a kérdőív kitöltésével támogatja munkánkat!

Ez a kiállítóhely és környéke a Bakony-Balaton Geopark területén fekszik.


Dokumentumok

VideókGaléria