Szakvezetés a Tihanyi-félszigeten

Ismerje meg az Európa Diplomás Tihanyi-félsziget természeti értékeit a területet jól ismerő szakember segítségével! Gyalogtúráink a Lóczy-gejzír sétaút nyomvonalán haladnak, ezen belül, érdeklődéstől függően, többféle útvonal választható.

1. A félsziget keleti felén, a Hajóállomás – Ciprián-forrás – Barátlakások – Óvár – Tihany község útvonal bejárásával az érdeklődők megfigyelhetik a Balaton-part élővilágát, hallhatnak a félsziget kialakulásáról. Megismerhetik a tihanyi „kecskekörmöt”, a Barátlakások és lakóik történetét, az Óvár régészeti emlékeit és természetesen az út során szem elé kerülő növény- és állatfajokat is. A Visszhang-dombra érkezve, meggyőződhetnek a tihanyi a visszhang létezéséről.
A túra időtartama 3 óra, szintkülönbség 110 m, túra hossza kb. 3 km.

2. A félsziget nyugati felén, Apáti fogadókapu – Apáti-tető Őrtorony kilátó – öreg Levendulás – Nyereg-hegy – Apáti fogadókapu  útvonalon az érdeklődők megcsodálhatják a gyönyörű balatoni tájat az Őrtorony kilátóból, megfigyelhetik a fokozottan védett Külső-tó madárvilágát, hallhatnak a félsziget kialakulásáról.Megismerhetik a tihanyi „kecskekörmöt”, a levendulát és a levendulaolaj felhasználásának lehetőségeit. Igazi szenzációnak számítanak az Európában egyedülálló utóvulkáni működés során létrejött forráskúpok a Nyereg- hegyen. A szakvezető bemutatja az út során szem elé kerülő növény- és állatfajokat is.
A túra időtartama 3 óra, szintkülönbség 110 m + Őrtorony kilátó 16 m magas, túra hossza kb. 3 km.

3. A félsziget középső részén, a Belső-tó – Aranyház – Belső-tó útvonalon megismerhetik a Belső-tavat, halállományát, madárvilágát. A tó partján megfigyelhetik a szürkemarha gulyát és a közöttük futkosó ürgéket. Hallhatnak az ürge természetvédelemben betöltött szerepéről. A tó déli részén, a gejzírmezőn megmászhatnak egy-két forráskúpot, amelyek utóvulkáni működés során keletkeztek kb. 3 millió éve. A szakvezető bemutatja az út során szem elé kerülő növény- és állatfajokat és a kecskekörmöt is.
A túra időtartama kb. 2,5 óra. Hossza 2 km, szintkülönbség 50 m.

A Tihanyi-félsziget területén történő 3-4 órás szakvezetések díjai (bruttó árak):
Óvodás csoport: 11.500 Ft
Iskolás és pedagógus csoport: 13.500 Ft
Magyar nyelven felnőtt csoport részére: 850 Ft/fő, (de minimum 16.000 Ft)
Idegen nyelven, iskolás és pedagógus csoport részére: 900 Ft/fő, de minimum 23.500 Ft
Idegen nyelven, felnőtt csoport részére: 1.200 Ft/fő, (de minimum 32.000 Ft)

A díj fizetése a helyszínen történik számla ellenében.

Információ, jelentkezés:
Vers Réka szakvezető
Telefon: +36 30 382 7243 
E-mail: versreka@gmail.com

A jelentkezési lap a túravezetésre itt letölthető.