Tihanyi „Térj be hozzánk” geotúra 2.

Időpont: 2018. február 17.

Helyszín: Tihanyi-félsziget

Ár: felnőtt: 850 Ft/fő, gyerek: 400 Ft/fő

Találkozó időpontja: 13.00 óra

Találkozó helye: Tihany, Levendula Ház Látogatóközpont

Távolság: 4 km

Túra ideje: 3 óra

Nehézségi fok:

Második túránk a Belső-tó partjáról, a Levendula Ház Látogatóközpont parkolójától indul. A Belső-tó partjáról felkapaszkodunk a Hármas-hegy oldalába, melynek erdeje izgalmas geológiai csoda országot rejt: egy hajdani gejzírmezőre érünk, ahol néhány lépésre egymástól a több millió éves „hévforrás-város” „középületeit” járhatjuk sorba: a Borsóköves-kúpot, a Kalapos-kúpot és az Átjáró-barlangot. Meghódítjuk az Aranyház néven elhíresült „Fellegvárat”, végül a "Hármas-hegyi-kúpról" tekintünk le, melynek „tetőteraszáról” a Balaton-felvidék egyik legelragadóbb panorámáját élvezhetjük!

A szürke marhák legelője mellett elhaladva érünk a faluba, ahol a házak és kerítések lábazataiban köszönnek vissza Tihany hegyeinek kövei.
Útba ejtjük a Bakony–Balaton UNESCO Geopark keleti kapuját, a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpontot, ahol kedvezményes belépőjegy váltása mellett megújult interaktív kiállítással, levendulás finomságokkal és forró teával fogadnak minket.

Ezen felül csak ezen a napon extra programmal várják a betérőket: a 12 hónap 12 védjegyes termék programsorozat keretében 11.00 – 12.00 és 14.00 – 15.00 óra között termékkóstolóval, illetve a gyerekek részt vehetnek az egész nap biztosított kézműves foglalkozáson. Belépőjegy váltásával a programok térítésmentesek. Pályázat révén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet adományoz azoknak a jellegzetes termékeknek, amelyek a nemzeti park területén készülnek és előállításuk a természettel összhangban történik. Az országosan meghirdetett pályázattal a Földművelésügyi Minisztérium és a tíz magyar nemzeti parki igazgatóság a helyi alapanyagokból és helyi munkaerővel előállított termékek piacra jutását, a természettel harmonikus gazdálkodást és a fogyasztói kultúra emelését kívánja segíteni, ösztönözni. A Levendula Ház Látogatóközpont egy sorozatot indít ezen termékek bemutatására. 2017. év végéig a nemzeti parki védjeggyel ellátott termékek száma 175-re emelkedett.

Előzetes bejelentkezés szükséges: előző nap 16 óráig
 

Túravezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető
+36 30 491 0061
sardy1@bfnp.hu
További információ a Bakony–Balaton Geopark Eseménynaptárában

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line vagy a program helyszínén, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről! hírlevél
Segítse munkánkat, ossza meg véleményét túráinkról! kérdőív 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. 
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

Megközelítés

Kiindulási hely

Kapcsolódó látogatóhelyek

Kapcsolódó tájegységek