Geotúra a vulkánok és hévforrások világába a Garda Fesztivál keretében

Időpont: 2017. november 4.

Ár: térítésmentes

Találkozó időpontja: 10.00 óra

Találkozó helye: Tihany, Parasztgazda és Halászcéh Háza

Túra ideje: gyalogos geotúra: 2+2 km, túránként 1,5 – 1,5 óra

A geotúra szezon nem ért véget, hanem most kezdődött el igazán! A lombok takarásától megszabadult, teljes pompájukban kibontakozó sziklafalak, és egyéb geológiai tünemények azok számára is újszerű élményt nyújthatnak, akik látták már más évszakban!

Egy szabadtéren töltött, remek, változatos hétvégi programon szeretnének részt venni? Legyen benne geotúra, kulturális program, ínycsiklandozó ízek, forró tea? Akkor jöjjenek a Tihanyi-félszigetre  a Garda Fesztiválra! A rendezvény részletes programja az alábbi linken érhető el: http://gardafesztival.hu/a-rendezveny-programja/ 

Délelőtt két, testet-lelket felpezsdítő geotúrát is tehetnek a Tihanyi-félsziget legszebb részeire!  első 10:00 órakor indul a Belső-tavat keretbe foglaló egykori vulkánok és hévforrások világába, a második 12:00 órakor veszi kezdetét a Barátlakások nevű, művészi rajzolatú vulkáni rétegekbe vájt barlangokhoz. Részt vehetnek csak az első: 2 óra időtartamú, csak a második: 1 órát igénylő, vagy akár mindkét, összesen 3 órás geotúrán. Érdemes elszakadni egy kis időre a Fesztivál zsibongó világából a csend és az időtlenség világába, mert a sziklák gyönyörűek, és a hozzájuk tartozó, megelevenedő földtörténeti események lebilincselően izgalmasak! Tehát keressék a Pisky sétány 12. szám alatt található Parasztgazda és Halászcéh házát, a geotúrák indulásának és érkezésének helyszínét!
A geotúra után illatos halászlével teli üstök között sétálhatnak, miközben akár több alkalommal is benézhetnek a Levendula Ház Látogatóközpontba, ahol mindkét hétvégi napon a saját bögrével érkezőket levendula teával kínálják. 

Szeretettel várunk minden résztvevőt!  

Előzetes jelentkezés szükséges: előző nap, 16.00 óráig.

Információ és jelentkezés:
Sárdy Julianna
+36 30 491 0061
sardy1@bfnp.hu
További információ a Bakony–Balaton Geopark Eseménynaptárában

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line vagy a program helyszínén, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről! hírlevél
Segítse munkánkat, ossza meg véleményét túráinkról! kérdőív 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt. 
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

Megközelítés

Kiindulási hely

Galéria

Kapcsolódó tájegységek