Barlangok Hónapja a Lóczy-barlangban: kedvezményes látogatás felnőtteknek és "Mesélő kövek geosuli" iskolásoknak

Időpont: 2018. március 19. - 2018. március 29.

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok, így a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is, különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Helyszín: Lóczy-barlang, Balatonfüred, Öreghegyi u. vége

Ár: Felnőttek részére kedvezményes jegy vásárlás! Az iskolás csoportoknak a gyermek belépőjegy megváltásával a program térítésmentes!

Kedvezményes látogatás felnőtteknek a Lóczy-barlangban: 

"Barlangoljunk! – március a barlangok hónapja" alkalmából, 2018. március 19 - 29. között, minden nap 10.00 - 18.00 óráig a a felnőttek kedvezményesen látogathatják a Lóczy-barlangot.
Jegyváltási lehetőség: 15:30 óráig

"Mesélő kövek geosuli" iskolásoknak a Lóczy-barlangban: 

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság különleges programmal várja az iskolás csoportokat a "Barlangok Hónapja" alkalmából egy élvezetes földrajzórára a Lóczy-barlang földalatti birodalmába! 

A programot belépőjegy megváltásával, 2018. március 19-től március 29-ig, hétfőtől - csütörtökig 9.00 órától 15.00 óráig, valamint pénteken 9.00 órától 11.00 óráig térítésmentesen biztosítjuk a bejelentkezett iskolás csoportoknak. 

A „Mesélő Kövek” program keretében rendhagyó módon, a gyerekek bevonásával fedezzük fel az izgalmas barlangi tereket, ahol minden egyes állomás egy újabb kaland. A legkisebbeket barlangi geomesével és denevéres játékkal nyitjuk meg a barlangok csodálatos világa felé.
A felső tagozatos diákokkal megélhetjük a Lóczy-barlang felfedezésének legizgalmasabb pillanatait, mintha csak ott lettünk volna. Együtt keressük meg a barlang falán csillogó apró ásványokat. Szerepjáték segítségével részeseivé válunk a barlangban zajló folyamatoknak, és együtt építjük fel a barlang változatos formakincsét: cseppkövet növesztünk, járatokat oldunk, hegyi tejet készítünk.
A barlang kreatív bemutatásán túl időkaput nyitunk a földtörténeti múlt legizgalmasabb fejezeteire: cseppentéssel, karcolással, tapintással szóra bírjuk a barlang mesélő köveit, és a környékről származó különleges ősmaradványokat.
Fantáziánkon kívül színes képek is segítenek abban, hogy ott érezzük magunkat a Ős-Tethys-óceán meleg vizében és trópusi szigetein, víz alatti vulkánok és csigaházas polipszerű lények birodalmában.
A felnőtt csoportoknak is élményszintű programon azt szeretnénk bemutatni milyen hatalmas tér és idő tud besűrűsödni egy ilyen kicsi barlangba!

A programot 3 szinten biztosítjuk:
Óvodás és alsó tagozatos iskolások számára 30 perces,
Felső tagozatos iskolások számára 45 perces,
Középiskolás csoportok és felnőtt csoportok számára 60 perces időtartamban

Jelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken: Sárdy Julianna, sardy1@bfnp.hu, 06-30/491-0061
Minimális csoportlétszám: 10 fő

 

További információ:
Lóczy-barlang
Telefon: +36 87 555 291, +36 30 491 0078
E-mail: bfnp@bfnp.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line vagy a program helyszínén, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről! hírlevél
Segítse munkánkat, ossza meg véleményét túráinkról! kérdőív

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

Megközelítés

Kiindulási hely

Kapcsolódó látogatóhelyek

Kapcsolódó tájegységek