Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzet hírei

2017. március 23.

Rajzpályázat - A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban jártam

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság rajzpályázatot hirdet 20. évfordulója alkalmából. Olyan rajzokat várunk, amelyeken legkedvesebb élményeitek elevenednek meg.
2016. december 5.

Ünnepi nyitva tartás a Pannon Csillagdában

Karácsonykor, Szilveszter és Újév napján zárva tart, de a két ünnep között nappali és esti programokkal is várja a látogatókat Bakonybélben a Pannon Csillagda.
2016. november 22.

Denevérvédelmi akciók a Bakonyban

"Az Év Emlőse: a denevér" elnevezésű kampány az idei évben ezeknek az éjszakai életmódot folytató állatok kiemelt védelmére hívta fel a figyelmet. Az elmúlt évszázadban a denevérek száma Európa-szerte erősen megfogyatkozott, ma már sok fajuk veszélyeztetett.
2016. október 11.

Reflektorfényben a Mars

Új fejleményeket publikáltak a közelmúltban a vörös bolygó kutatásával kapcsolatban.
2016. szeptember 7.

Őszi Nyitott Balaton programjaink

A Balatoni Regionális TDM Szövetség – szoros együttműködésben a helyi és térségi TDM szervezetekkel – ősszel is megszervezi a Nyitott Balaton programsorozatot, amelyhez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozott.
2016. szeptember 2.

Új bemutató videó a Pannon Csillagdáról

A Kirándulástervező Turisztikai Portál készített egy új egy figyelemfelhívó rövid spotot a bakonybéli Pannon Csillagdáról.
2016. augusztus 30.

Ezt a falut a szerzetesek és az indiánok már elfoglalták

Joó Annamária, Turista Magazin | 2016.08.29.| Sok szép település van Magyarországon, de akad néhány, amelynek hangulata már az első séta alkalmával meglepi és magával ragadja a látogatót.
2016. augusztus 15.

Pannon Csillagda a Balatoni Nyárban

Perseidák meteorraj, csillaghullás, Szent Lőrinc könnyei.
2016. július 27.

A Pannon Csillagda 3D médiatermének átadása és a „Mars útikalauz stopposoknak” című 3D film premierje

Dr. Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára, valamint Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója mondott köszöntő beszédet 2016. július 27-én Bakonybélben, a Pannon Csillagda 3D médiatermének ünnepélyes átadásán és a „Mars útikalauz stopposoknak” című 3D ismeretterjesztő film premierjén.
2016. március 23.

Medvehagyma gyűjtés szabályai

Sajnos, a medvehagyma gyűjtés lehetőségét kínáló különböző programok szervezői sok esetben elfelejtik a résztvevőkkel ismertetni a gyűjtés feltételeit. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb erre vonatkozó szabályokat.
2016. január 29.

Eddig 150 ezren voltak kíváncsiak a felújított Tapolcai-tavasbarlangra

travelo / MTI | 2016. január 26. | Csaknem 150 ezren látogattak el a tavaly év elején megnyílt Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontba, a Hegyestű vulkánjára pedig 42 ezren voltak kíváncsiak. A Bakony–Balaton Geopark területén több helyszínt érintő fejlesztés fejeződött be 2015-ben.
2016. január 6.

Galilei élete - nagy sikerű koncert és csillagászat Bakonybélben 2015. december 29-én

Talán nem túlzás állítani, hogy igazi tudomány- és zenetörténeti kuriózumnak adott otthont a Pannon Csillagda. Nagy Csaba és Sárai Gábor lantművészek előadásában hallgathattunk Vincenzo Galilei és Michelangolo Galilei (a legendás Galileo apja és testvére) által szerzett műveket.
2015. november 25.

Feltöltődés Bakonybélben

Kalandok a Magas-Bakonyban