Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzet hírei

2018. március 21.

Jelentős beruházások a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

A Balatoni Futár készített interjút Puskás Zoltán igazgatóval.
2017. október 25.

Őszi szünetben is vár mindenkit nemzeti parkunk

Számos látogatóhelyünk nyitva tart, és változatos programokkal, túrákkal is készülünk az őszi szünet idejére.
2017. március 23.

Rajzpályázat - A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban jártam

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság rajzpályázatot hirdet 20. évfordulója alkalmából. Olyan rajzokat várunk, amelyeken legkedvesebb élményeitek elevenednek meg.
2016. december 5.

Ünnepi nyitva tartás a Pannon Csillagdában

Karácsonykor, Szilveszter és Újév napján zárva tart, de a két ünnep között nappali és esti programokkal is várja a látogatókat Bakonybélben a Pannon Csillagda.
2016. november 22.

Denevérvédelmi akciók a Bakonyban

"Az Év Emlőse: a denevér" elnevezésű kampány az idei évben ezeknek az éjszakai életmódot folytató állatok kiemelt védelmére hívta fel a figyelmet. Az elmúlt évszázadban a denevérek száma Európa-szerte erősen megfogyatkozott, ma már sok fajuk veszélyeztetett.
2016. október 11.

Reflektorfényben a Mars

Új fejleményeket publikáltak a közelmúltban a vörös bolygó kutatásával kapcsolatban.
2016. szeptember 7.

Őszi Nyitott Balaton programjaink

A Balatoni Regionális TDM Szövetség – szoros együttműködésben a helyi és térségi TDM szervezetekkel – ősszel is megszervezi a Nyitott Balaton programsorozatot, amelyhez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is csatlakozott.
2016. szeptember 2.

Új bemutató videó a Pannon Csillagdáról

A Kirándulástervező Turisztikai Portál készített egy új egy figyelemfelhívó rövid spotot a bakonybéli Pannon Csillagdáról.
2016. augusztus 30.

Ezt a falut a szerzetesek és az indiánok már elfoglalták

Joó Annamária, Turista Magazin | 2016.08.29.| Sok szép település van Magyarországon, de akad néhány, amelynek hangulata már az első séta alkalmával meglepi és magával ragadja a látogatót.
2016. augusztus 15.

Pannon Csillagda a Balatoni Nyárban

Perseidák meteorraj, csillaghullás, Szent Lőrinc könnyei.
2016. július 27.

A Pannon Csillagda 3D médiatermének átadása és a „Mars útikalauz stopposoknak” című 3D film premierje

Dr. Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára, valamint Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója mondott köszöntő beszédet 2016. július 27-én Bakonybélben, a Pannon Csillagda 3D médiatermének ünnepélyes átadásán és a „Mars útikalauz stopposoknak” című 3D ismeretterjesztő film premierjén.
2016. március 23.

Medvehagyma gyűjtés szabályai

Sajnos, a medvehagyma gyűjtés lehetőségét kínáló különböző programok szervezői sok esetben elfelejtik a résztvevőkkel ismertetni a gyűjtés feltételeit. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb erre vonatkozó szabályokat.
2016. január 29.

Eddig 150 ezren voltak kíváncsiak a felújított Tapolcai-tavasbarlangra

travelo / MTI | 2016. január 26. | Csaknem 150 ezren látogattak el a tavaly év elején megnyílt Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontba, a Hegyestű vulkánjára pedig 42 ezren voltak kíváncsiak. A Bakony–Balaton Geopark területén több helyszínt érintő fejlesztés fejeződött be 2015-ben.
2016. január 6.

Galilei élete - nagy sikerű koncert és csillagászat Bakonybélben 2015. december 29-én

Talán nem túlzás állítani, hogy igazi tudomány- és zenetörténeti kuriózumnak adott otthont a Pannon Csillagda. Nagy Csaba és Sárai Gábor lantművészek előadásában hallgathattunk Vincenzo Galilei és Michelangolo Galilei (a legendás Galileo apja és testvére) által szerzett műveket.
2015. november 25.

Feltöltődés Bakonybélben

Kalandok a Magas-Bakonyban