2017. november

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

                          


Töltse az őszi szünetet nemzeti parkunkban! 
Összegyűjtöttük egy csokorba az őszi szünetben is nyitva tartó látogatóhelyeinket, színes programjainkat, melyek örömmel várják a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó diákokat, felnőtteket.


Földünkért Világnapi Túra - VIII. Holdfénytúra a Rezi várhoz
2017. november 3., 20.00 óra, Rezi

Túrázzon velünk a holdfényben! A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Rezi Várbarátok Köre Egyesület immáron 8. alkalommal rendezi meg holdfénytúráját, ahol a résztvevők a Rezi vár tanösvény nyomvonalán haladnak végig kisebb-nagyobb csapatokban, feladatokat megoldva. A túra térítésmentes. 


Geotúra a vulkánok és hévforrások világába a Garda Fesztivál keretében
2017. november 4., 10.00 óra, Tihany

Várunk mindenkit testet-lelket felpezsdítő geotúráinkra, melyek a Tihanyi-félsziget legszebb részeibe engednek bepillantani, a Garda Fesztivál idején. A Belső-tó partján fekvő Levendula Ház Látogatóközpontban ezen a hétvégén a saját bögrével érkezőket levendula tea várja. A túrára előzetes jelentkezés szükséges. A túra térítésmentes. 


Novemberi szöszmötölés a Levendula Házban
2017. november 4., 10.00 - 16.00, Tihany

Készítsen velünk hal alakú levendula zsákot! A kicsik és nagyok egyaránt kellemesen tölthetik el az időt a Garda Fesztivál keretein belül megrendezésre kerülő, levendulás kézműves foglalkozásunk során. A levendula aromás illata frissít, regenerál és nyugtat egyszerre. A Levendula Ház belépőjegyének megváltásával a kézműves foglalkozás térítésmentes. 


Földtudományos Forgatag
2017. november 11. - 12., 10.00 - 18.00, Budapest

Interaktív geokiállítással, vásárral, filmvetítésekkel és színes programokkal várunk mindenkit ezen a hétvégén. Az érdeklődők játékos foglalkozásokon vehetnek részt és megismerkedhetnek a hazai nemzeti parkokkal, geoparkokkal és egyéb szervezetekkel. A múzeumba a belépés térítéses, programjaink térítésmentesek. 


Balatoncsicsói geotúra
2017. november 19., 10.00 óra, Balatoncsicsó

Őszi túránkon megismerkedhetnek a résztvevők a Nivegy-völgy településeinek történetével, gazdag néprajzi örökségével, és több kilátóponton gyönyörködhetnek a völgy szelíd lankáiban. Előzetes jelentkezés szükséges. A túra térítéses. 


40 éve védett a Nagybereki Fehérvíz TT - emléktúra
2017. november 25., 10.00 óra, Balatonfenyves

Vízimadár megfigyelés a Nagyberekben! Minden novemberben több százezer vadlúd érkezik Szibériából a Kárpát-medencébe. A Nagyberek is jelentős vadlúd pihenő hely, mely már negyven éve országos jelentőségű természetvédelmi terület. A túrára előzetes jelentkezés szükséges. A program térítésmentes. 


A Lovasi-séd rejtett kincsei - Túra a Forrás-hegyi geoösvényen
2017. november 26., 9.30 óra, Felsőörs

Tartson velünk egy kellemes, ősz végi túrára, ahol a vízé és a köveké lesz a főszerep. A világhírű, Forrás-hegyi geológiai tanösvényen végighaladva felelevenedik előttünk az egykori tengerek élőlényektől nyüzsgő világa. Jelentkezés szükséges. A túra térítéses, a lovasi Faluház kiállítása térítésmentes. 

PROGRAMJAINK DIÁKOKNAK, ISKOLÁS CSOPORTOKNAK! 


Szülinapi zsúr a Levendula Házban
2017. október 1. - 2018. április 30. 

Ha egy különleges helyszínen szeretné tartani gyermeke szülinapi zsúrját, akkor Tihanyban a Levendula Ház tökéletes hely erre. Egy fantasztikus kézműves foglalkozás és interaktív kiállítás is várja a gyerekeket. Jelentkezés szükséges. 

Természetismereti foglalkozás a Levendula Házban
2017. október 1. - 2018. április 30. 
Várjuk az iskolás csoportokat, akik egy élvezetes környezetismereti program keretében megismerkedhetnek a vízpart lakóival, az erdei állatokkal vagy sétálhatnak a festői szépségű Belső-tó partján. Jelentkezés szükséges. 


Élvezetes földrajzóra a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban
2017. október 16. - 2018. március 16. 

Vegyen részt iskolás csoportjával interaktív földrajz óránkon! Programunkon izgalmas játék színhelyévé válik látogatóközpontunk 10 kiállítótere, ahol élvezetes a tanulás. A belépőjegy megváltásával a földrajzóra térítésmentes. 

További aktualitások, híreink

A Bakony–Balaton Geopark programjai!

Kövessen minket facebook oldalainkon és az instagramon
Az összes bemutatóhelyünk várja a természetet kedvelő látogatókat!

Segítsék munkánkat kérdőíveink kitöltésével! A kitöltők között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajándékutalványait sorsoljuk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérdőív túráinkról, kérdőívek látogatóhelyeinkről.

Látogatóhelyek, tanösvényeink: itt
Ha valami nem jelenik meg, klikk ide.
Feliratkozás: itt
Eseménynaptár: itt
Kattintson az "Összes" elnevezésű gombra, és listázva olvashatja programjainkat!

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

Hírlevél feliratkozás