2017. szeptember - Boldog születésnapot Balaton-felvidéki Nemzeti Park!

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban


20 éves a Balaton-felvidéki Nemzeti Park - nyílt nap
2017. szeptember 16., Salföld Major

Ünnepeljen velünk! A Balaton-felvidéki Nemzeti Park létrejöttének huszadik évfordulójára emlékezünk ezen a napon a Salföldi Majorban. Szeretettel várjuk az érdeklődőket helyi termelők kézműves portékáival, népi játszóházzal, őshonos magyar háziállatfajtákkal, fűszer- és gyógynövénykerttel. A belépés térítésmentes ezen a napon. 

Szavazzon a legjobb kisfilmre! 
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság amatőr filmkészítő pályázatot írt ki a nemzeti park születésnapja alkalmából, melyre több pályamű is érkezett "gyermek" és "felnőtt" kategóriában. Most Öné a lehetőség, hogy szavazatával hozzájáruljon a "közönség díj" odaítéléséhez. A szavazatokat 2017. szeptember 8., 8:00 óráig várjuk. 

További szeptemberi programjaink: 


Látók és nem látók kézfogó geotúrája a Cuha-völgyben
2017. szeptember 10., 8:00

Őszi túránkon a látó és látássérült természetjárókat egyaránt várjuk a Bakony szívébe, a Cuha-patak fenségesen vad szurdokvölgyébe. Egy rövid szakaszon együtt halad a két csoport, ahol a résztvevők a térség kőzeteivel és megkövült élőlényeivel kizárólag a tapintásuk segítségével érintkezhetnek. A túra térítéses. Jelentkezés szükséges. 


Az ördög nyomában – 20 év 20 km
2017. szeptember 16., 9:00, Várvölgy

20 éves születésnapi túránkon 20 km körüli távot járunk be, megemlékezve a nemzeti park 1997-es kihirdetésének évfordulójáról. A hosszú távú, nagy szintkülönbséget átfogó túránkon megtudhatják a résztvevők, mi is az az Ördögiga és Ördögkövek. A túra térítésmentes.


Geofoglalkozás a Bakony–Balaton Geopark keleti kapujában
2017. szeptember 23., 10:00-16:00, Tihany

Érdekli a népi építészet? Tihanyban, a Levendula Ház Látogatóközpontban geofoglalkozást tartunk, melynek témája a táj és az ember – kőzetek, mint építőkövek. A látogatóközpontba belépőjegyet váltók számára a foglalkozás térítésmentes. 


A természet kincsei a Tihanyi félszigeten a Turizmus Világnapjához kapcsolódóan
2017. szeptember 29., 8:30 - 16:00, Tihany

Pedagógusok figyelem! A Tihanyi Levendula Erdei Iskola témanapján bemutatásra kerülnek az iskola programjai és a Levendula Ház Látogatóközpontunk újdonságai. Ízelítő programunkból: levendulás tízórai; túra Sajkodról a félsziget új látványosságához, az Őrtoronykilátóhoz; kézműves foglalkozás. A program térítésmentes. Jelentkezés szükséges. 


A Csodabogyós-barlang felfedezésének évfordulója – kedvezményes overallos barlangtúra
2017. szeptember 29., 8:00, 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, Balatonederics

Túrázzon velünk a föld alatt! A Csodabogyós-barlang felfedezésének évfordulója alkalmából kedvezményes részvételi díjjal barlangászhat velünk kb. 400 méteres tengerszint feletti magasságban. A barlangtúra térítéses. Jelentkezés szükséges. 


Berkenye túra a Pécselyi-medencében
2017. szeptember 30., 9:30, Szentantalfa

Kóstolta már a házi berkenyét? Túránk során, jó termés esetén kipróbálhatja. A házi berkenye régi, elfeledett gyümölcsfajunk, mely egykor jóval gyakoribb volt a gyümölcsöskertekben és a szőlőkben. A berkenyén kívül szó esik még a területen jellemző természeti értékekről, növény és állatfajokról is. A túra térítésmentes. 

HÍREINK! 

"Pelék, versek, képek" vers illusztráció pályázat
2017. év emlőse a mogyorós pele, melyet aranybarna bundájáról és gomb szeméről lehet felismerni. Ők ihlették a pályázatot, melyben pelékról szóló verseket lehet papírra vetni egy-egy illusztrációban. Várjuk a fiatalabb korosztály műveit! 


Ősszel is Nyitott Balaton
Programok, kedvezmények, levendula mag...
A Balatoni Regionális TDM Szövetség szoros együttműködésben a helyi és térségi partnerekkel, ősszel is megszervezi a Nyitott Balaton programsorozatot, melynek célja, hogy ősszel, szeptember 22. és október 15. között megismerjék, mit rejt a Balaton és környéke.  A természeti értékek bemutatásához nemzeti parkunk is csatlakozott. 

Figyelem! 
A Kotsy-vízimalom 2017. szeptember 1-től ZÁRVA tart felújítási munkálatok miatt! Kérjük szíves megértésüket! 

További aktualitások, híreink

A Bakony–Balaton Geopark programjai!

Kövessen minket facebook oldalainkon és az instagramon
Az összes bemutatóhelyünk várja a természetet kedvelő látogatókat!

Segítsék munkánkat kérdőíveink kitöltésével! A kitöltők között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajándékutalványait sorsoljuk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérdőív túráinkról, kérdőívek látogatóhelyeinkről.

Látogatóhelyek, tanösvényeink: itt
Ha valami nem jelenik meg, klikk ide.
Feliratkozás: itt
Eseménynaptár: itt
Kattintson az "Összes" elnevezésű gombra, és listázva olvashatja programjainkat!

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

Hírlevél feliratkozás