2017. február

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban!

                        


VIZES ÉLŐHELYEK VILÁGNAPJA a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban
Világszerte február 2-án ünnepeljük a Vizes Élőhelyek Világnapját, amely ezen élőhelyek fontosságára, értékeire hívja fel a figyelmet.

* Kis-Balatonon
  2017. február 4., 9.30

A Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából egy sétára hívjuk az érdeklődőket a Vönöczky Schenk Jakab Kutatóháztól egy közeli vizes élőhelyre. A Kis-Balaton egy nemzetközi jelentőségű madárélőhely és vizes élőhely, melynek természeti értékeiről hallhat. A program térítésmentes. Jelentkezés szükséges.


Élvezetes földrajzóra a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban
2017. január 16-tól február 28-ig, Tapolca

Vegyen részt óvodás vagy iskolás csoportjával egy ingyenes földrajzórán a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban! A belépőjegy megváltásával az akció ideje alatt minden kedden és csütörtökön 10.00-12.00 óráig térítésmentes, interaktív földrajzórát tartunk. Jelentkezés szükséges.


Szentbékkálla földtani kincsei geotúra
2017. február 5., 10.00, Szentbékkálla

Geotúránk Szentbékkálla és környékének földtani, építészeti és kulturális gyöngyszemeit fűzi fel. Velétei palotarom, Szentbékkállai-kőtenger, Ingókő, egykori vulkáni törmelékár, mely rétegsor leginkább egy hosszában elvágott geológiai püspökkenyérre emlékeztet. A program térítéses. Jelentkezés szükséges. 


Farsangi szöszmötölés a Levendula Házban
2017. február 11., 10.00 - 15.00, Tihany

Készüljön velünk a farsangra! Kézműves foglakozásunkat a farsangi időszak ihlette. A látogatók ezen a napon farsangi nyakkendőt készíthetnek. A belépőjegy megváltásával a foglalkozás térítésmentes.


Hévízi-lefolyó vízitúráink februárban
2017. február 12. és 26., 9.00, Hévíz

Vett már részt kenutúrán? Itt a lehetőség. A Hévízi-tó meleg vízének nagy részét a Hévízi-lefolyó vezeti el. Háromfős kenukban evezhet a télen is 20 ºC feletti vízben, páratakaróban. A program térítéses. Jelentkezés szükséges.  


Csobánc-Tapolca geotúra a Tapolcai-tavasbarlang megtekintésével
2017. február 26., 10.00, Gyulakeszi

75 éves a Tapolcai-tavasbarlang felszíni védőterülete TT (természetvédelmi terület). Ennek alkalmából túrázzon velünk. A geotúra térítéses. A túra ára a Tapolcai-tavasbarlang belépőjét nem tartalmazza. Jelentkezés szükséges.

 
2017-ben újra E-vetélkedő!
Határidő: 2017. február 28.

Játsszatok idén is velünk! A kvíz célja, hogy a résztvevők játékosan, élményszerűen ismerkedjenek meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természeti és kulturális értékeivel, azokról hasznos tudáshoz jussanak, tudatosuljon bennük azok védelmének fontossága. A megmérettetésen bárki részt vehet. A feladatlap kitöltésével automatikusan regisztrál a játékos. A kitöltés csupán csak két percet vesz igénybe. Ha érdekel és Te is játszanál velünk, kattints az érdekel gombra! 

További aktualitások, híreink

A Bakony–Balaton Geopark programjai!

Kövessen minket facebook oldalainkon és az instagramon
Bemutatóhelyeink várják a természetet kedvelő látogatókat!

Segítsék munkánkat kérdőíveink kitöltésével! A kitöltők között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajándékutalványait sorsoljuk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérdőív túráinkról, kérdőívek látogatóhelyeinkről.

Látogatóhelyek, tanösvényeink TÉLEN IS! itt
Ha valami nem jelenik meg, klikk ide.
Feliratkozás: itt
Eseménynaptár: itt
Kattintson az "Összes" elnevezésű gombra, és listázva olvashatja programjainkat!

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

Hírlevél feliratkozás