2016. július

A természet élménye a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban


Bivalyfesztivál
Kápolnapuszta, Bivalyrezervátum, 2016. július 3., 9:00 - 19:00

A fesztiválon tánccal, élőzenével, kirakodóvásárral, kézműves portékákkal, helyi kistermelők minőségi termékeivel várjuk látogatóinkat. Gyerekek számára kézműves játszóház és animátorok kínálnak szórakozási lehetőséget.


II. Salföldi Dalföld
Salföld, 2016. július 1-3.

2016. július 1-3. között második alkalommal kerül megrendezésre a Káli-medence szívében a Salföldi Major látogatóhelyünkön a II. Salföldi Dalföld összművészeti hétvége, amelyre mi is kitelepülünk július 1-jén és 2-án természetismereti játszóházunkkal. Sok-sok színes program várja az érdeklődőket több helyszínen is a hétvége folyamán: táncház, kézműves foglalkozás, bábszínház, koncertek - többek között Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Gryllus Vilmos és Gryllus Dániel.


Napközis tábor
Tihany, 2016. július 4-8., 8:00 - 16:00

Várjuk a 7 – 12 éves gyerekeket napközis táborunkba a Tihanyi Családi Szabadidő Parkba, a Belső-tó partjára. Délelőttönként barangolunk a félszigeten, vizsgálódunk vízben, bogarászunk, madarászunk. Délutánonként  pedig kézműveskedés, felfedezések a Levendula Ház Látogatóközpontban, közös játék, és vetélkedők várnak minden résztvevőt.


Denevérek éjszakája
Kis-Balaton, 2016. július 8., 20:00

Ismerkedjen meg a Diás-sziget éjszakai élővilágával. Az est során denevéreket hálózunk és vizsgálunk. Az éjszakai rovarok és egyéb hatlábúak fénycsapdázása kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas időtöltést kínál. A fejlámpa segítség lehet a programhoz. Előzetes bejelentkezés szükséges! A program térítéses!


Gyenesdiási Keszegfesztivál 2016
Gyenesdiás, 2016. július 9., 17:00 - 20:00

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park is részt vesz a gyenesdiási Keszegfesztivál gasztronómiai rendezvényen, ahol kisebb természeti kincsekkel, érdekességekkel, játékokkal, kézműves foglalkozással várunk mindenkit. Továbbá keszegsütés, zenés táncos programok várják az érdeklődőket.


Ökonap a nemzeti parkkal a Zobori KalandoZooban
Zalaszabar, 2016. július 10., 13:00 - 17:00

Kaland és ökonap egyben! A Balaton-felvidéki Nemzeti Park ökonapot szervez a Zobori KalandoZoo Kalandpark és Szabadidőparkban. Ezen a napon  természetismereti játszóházzal és különböző környezeti nevelési játékokkal várjuk az érdeklődőket. A program térítésmentes!


Gyerekprogramok a Fövenyes Kertmoziban
Balatonudvari-Fövenyes, 2016. július 16., 9:00

Napközben színes programok, este pedig filmezés vár mindenkit a Fövenyes Kertmoziban! Nemzeti parkunkkal is találkozhat, óriás puzzle kirakóval, denevéres színezőkkel és sok mással...


Löveyné Végh Amália természetszobrász kiállítása a Levendula Házban
Tihany, Levendula Ház, 2016. július 16-tól

Löveyné Végh Amália természeti kincsekből készít gyönyörű alkotásokat, melyek megtekinthetőek 2016. július 16-tól a Levendula Házban. A belépő megvásárlásával a kiállítás ingyenes!


DinoExpo 2016 - Nyílt napok az iharkúti ásatás területén
Iharkút, 2016. július 30., augusztus 7., augusztus 11.

A Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció a Bakony-Balaton Geopark területén található Iharkúton Dr. Ősi Attila paleontológus vezetésével idén is tart nyílt napokat. Lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek a dinoszaurusz-ásatások és az előkerülő leletek megtekintésére. Emellett számos egyéb programmal: geutúra, túrák, filmvetítés, előadások, kirakodóvásár... stb. várják a látogatókat a szomszédos két településen is. Regisztráció szükséges! A program térítéses!


Művészetek Völgye Fesztivál – a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakony–Balaton Geopark programjai
Kapolcs, 2016. július 22-31.

Túrák, természetismereti játékok, kézműves foglalkozások, előadások, tájismereti játék és geototó vár mindenkire, aki ellátogat a Művészetek Völgye Fesztiválra a "Művészetek Zöldjébe"! Találkozzunk idén is a Faluház udvarán!

TÚRÁINK:


Művészetek Völgye - Bazaltbarlangoló krátertavas geotúra Pulán
Pula, 2016. július 24., 9:00

Tartsanak velünk a Művészetek Völgye Fesztivál keretein belül tartott 6 km-es gyalogtúránkon, mely során a Vázsonyi-sédet és az ősi római út nyomvonalát követjük. A program ingyenes! Jelentkezés előző nap 16 óráig!


Művészetek Völgye - Geobotanikai túra a Tik-hegyre
Taliándörögd, 2016. július 28., 9:00

Aki igazi nyári túrát szeretne tenni, várjuk a Tik-hegy meghódítására! Az ősi magyar fajtákat termő gyümölcsösök, apró kaszálórétek világában időzve többször is visszapillantunk a falura és a festői szépségű Dörögdi-medencére. A különleges látnivalóknak ezzel még nincs vége: visszafelé egy bővizű forrásban hűsíthetjük magunkat. A program ingyenes! Jelentkezés előző nap 16 óráig!


Művészetek Völgye - Geotúra a megszelídült vulkánok fennsíkjára
Kapolcs, 2016. július 30., 10:00

Gyalogos geotúránk Kapolcsról indul és a Kecske-völgy, a Kálomisz-tó és további természeti csodák mentén érünk vissza Kapolcsra. A túra kb. 6 km, 160 m szintemelkedéssel. A program ingyenes!


Vendégségben a Levendula Ház a Tihanyi PIAC Placcon
Tihany-rév, 2016. július 23., 10:00 - 13:00

A Levendula Ház újra kitelepül a Tihanyi PIAC Placcra és kézműves foglalkozással valamint természetismereti játszóházzal várja az érdeklődőket. A program ingyenes!

 


Badacsonyi Borhetek
Badacsony, 2016. július 30., 11:00 - 15:00

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot is megtalálják 2016. július 30-án a Borgasztronómiai fesztiválon, ahol kézműves foglalkozásokkal, környezeti nevelési játékokkal várjuk az érdeklődőket. Valamint a nap folyamán kulturális és szakmai műsorokkal, előadásokkal, folklór és könnyűzenei programokkal, kézműves bemutatókkal várják a vendégeket.


Bakony–Balaton Geopark Termék pályázat
Csopak, pályázat határideje: 2016. július 14.

A geopark irányító szervezeteként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság pályázat útján védjegyet adományoz azoknak a jellegzetes helyi növényi és állati eredetű alapanyagokból feldolgozott termékeknek, illetve helyi kézműves termékeknek, amelyek a geopark földtani örökségéhez kapcsolódnak, a geopark területén készülnek és előállításuk a természettel összhangban történik.​


Geotúra-vezetői tanfolyam, Déli-Bakony
Veszprém és térsége, 2016. szeptember 16-tól

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Bakony–Balaton Geopark programjának része a hazánkban máig egyedülálló geotúra-vezető képzés. A Bakonyalja Barátai Egyesülettel együttműködve idén ősszel Veszprém térségének élettelen természeti értékeit fedezhetik fel terepen a résztvevők. A három (nem egymást követő) hétvégét érintő, 60 órás, elméleti és terepi képzés során a növény- és állatvilág legfontosabb értékeivel, a gazdag kultúrtörténeti örökséggel, a terepi vezetés fortélyaival is megismerkedhetnek a hallgatók.

További aktualitások, híreink

A Bakony–Balaton Geopark programjai!

Kövessen minket facebook oldalainkon és az instagramon
Az összes bemutatóhelyünk várja a természetet kedvelő látogatókat!

Segítsék munkánkat kérdőíveink kitöltésével! A kitöltők között a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ajándékutalványait sorsoljuk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérdőív túráinkról, kérdőívek látogatóhelyeinkről.

Látogatóhelyek, tanösvényeink: itt
Ha valami nem jelenik meg, klikk ide.
Feliratkozás: itt
Eseménynaptár: itt
Kattintson az "Összes" elnevezésű gombra, és listázva olvashatja programjainkat!

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztály

Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16. | Telefon: 06 87 555 291
E-mail: bfnp@bfnp.hu | Honlap: www.bfnp.hu

Hírlevél feliratkozás