Tihanyi ürgebemutató a Life program keretében

FM Sajtóiroda | 2017.06.15. | Fotók: Pelsőczy Csaba / FM |Több mint százezer hektáron javulhat a természeti és természetközeli élőhelyek állapota 2020-ig az eddig soha nem látott mértékű európai uniós támogatásoknak és a magyar kormány intézkedéseinek köszönhetően.

E fejlesztési forrásokból valósulhatott meg többek között az egyedülálló tihanyi ürgebemutató is – jelentette ki Dr. Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság tihanyi projektbemutató rendezvényén.

Az operatív programokban rendelkezésre álló pénzösszeget a nemzeti parki igazgatóságok ökoturisztikai látogatóközpontok építésére fordíthatják. A határon átnyúló Life program keretében valósulhatott meg a tihanyi Levendula Házhoz tartozó ürgebemutató. 

Dr. Rácz András a közel 3 millió eurós beruházásról elmondta: négy nemzeti park és több természetvédelmi egyesület vett részt a projektben, melynek keretében a Belső-tó melletti, szürkemarhákkal legeltetett gyepterületen élő ürgeállományt közvetlen élményt nyújtó, korszerű és magas színvonalú interaktív digitális eszközökkel tudják bemutatni az ide látogató érdeklődők számára. Majd hozzátette: a bemutatáson túl a hazai ürgeállomány csökkenésének megállítását is szolgálja a program.

Forrás: FM Sajtóiroda, 2017.06.15. | Forráscikk megtekintése

További kapcsolódó cikkek: 
Ürgereality indul Tihanyban / magyarorszagkul.nlcafe.hu / Megtekintés

Galéria

Kapcsolódó látogatóhelyek

Kapcsolódó tájegységek