Munkatársaink a Fenntarthatósági Témahét keretében segítik az iskolákat

Immár második alkalommal, 2017. április 24-28. között kerül megrendezésre a Fenntarthatósági Témahét. Az idei Témahét az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére, a 2016/2017-es tanév rendjéhez igazodva valósul meg. A program célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóság széles körű elterjesztése iskolai keretek között.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a Balaton-felvidéken lévő számos iskolába ellátogatnak a témahét keretében.  A természetvédelmi, ökoturisztikai és környezeti nevelési szakemberek szakmai tájékoztatást adnak a természetvédelmi értékekről a pedagógusok részére a Témahét lebonyolításához.

A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil, szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, kezdeményezéseket. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

A Fenntarthatósági Témahétről bővebben itt olvashatnak.

További információ:

Vers Réka - BfNP oktatási szakreferens
Cím: 8229 Csopak, Kossuth u. 16.
Telefon: 06-30/382-7243
E-mail: versreka@gmail.com