Konkoly pumi bajnok lett

zaol.hu | 2017. február 23. | szerző: Varga Andor | fotó: Kiss Barbara | Zalaegerszeg - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság két kutyája, Vargánya és Konkoly is részt vett a múlt hétvégén a fővárosi Winter Dog Show 2017 kiállításon és versenyen.

Csiszár Viktor és Konkoly pumi a Best Junior cím elnyerése után. Fotó: Kiss BarbaraNem tévedés, hogy a nemzeti parknak vannak kutyái - korábban már lapunkban is írtunk arról a törekvésről, hogy az állam igyekszik megőrizni a jövőnek a tradicionális magyar kutyafajtákat, és ennek jegyében a balaton-felvidéki szervezet munkatársa egy mudi szukát és egy pumi kant vett gondozásába.

Csiszár Viktor természetvédelmi őr elmondta: a budapesti megmérettetésen a két kutya úgymond hozta a kötelezőt. Nyírségfia Vargánya (ő a mudi) a négynapos viadal során háromszor is versenyzett, és kitűnő minősítéssel mindannyiszor második lett. Árkosligeti Kócos Konkoly (a pumi) közben háromszor is Hungária Prima Junior (HPJ) címet kapott, és ezzel jogosult lett a Hungária Junior Champion cím viselésére.

Ráadásul utóbbi kutya indult egyszer „csapatban" is: a Best in Show keretében másik három Árkosligeti Kócos (tehát vele azonos tenyészetből származó) fakó pumival együtt mérettetett meg, és harmadik helyen zárt - avagy megszerezték a tenyésztési nagydíj harmadik fokozatát.

A büszke gazdi kiemelte: a kutyák felkészítésében (ide értve a nyírást is) Tóth Andrea segített, az utolsó helyszíni fazonigazítás pedig Baloghné Jancsovics Tündét dicséri.

 

Forráscikk megtekintése