Jutalom kenutúrán a bibós diákok

Holczer Dóra 9.ny osztályos tanuló írása (Hévízi Bibó István Gimnázium)

2015 októberében a Hévízi Bibó István Gimnázium képviseletében egy természettudományi versenyen vett részt 5 fős csapatunk.

Csapattagok: Varga Zsófi, Holczer Dóra, Deli József, Mischa Rausch, Tímár Gergő, felkészítő tanárunk Horváth Károlyné volt.

A környékbeli iskolákkal való megmérettetésből mi kerültünk ki győztesen. Nyereményünk egy fantasztikus kenutúra volt a Hévízi-lefolyón, amelyre 2016. január 9-én került sor.

Éppen előtte esett le az idei első hó. A víz fölött fehér pára lebegett. Indulás előtt még fáztunk, de a folyamatos evezésben hamar kimelegedtünk. Útközben néhányan helyet cseréltünk a kenukban, ami nagyon izgalmas volt, hiszen vigyázni kellett, hogy fel ne boruljunk. Gyönyörű volt a téli táj és a környék élővilága. Több helyen a sűrű növényzet miatt nehezen lapátoltunk. Szárcsák, szürke gémek és hattyúk röppentek fel előttünk.

Az elöl járók kemény tempót diktáltak a többieknek. Csapatmunka volt a javából. Mindenki evezett, és senki nem pihent. A 10 km-es távot kb. 3,5 óra alatt megtettük.

Felejthetetlen marad az élmény nem csak a látottak miatt, de az utána érzett izomláz miatt is.

Köszönjük a lehetőséget!   

Túravezető és a fotók készítője: Csiszár Viktor (természetvédelmi őr, Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság)

Galéria