Idén is folytatódik az "Ifjú Kócsagőr" program

„Ifjú Kócsagőrök”-et keres a Természetvédelmi Őrszolgálat!

2018-ban immár hatodik alkalommal rendezik meg az "Ifjú Kócsagőr" programot, melynek célja az ismeretterjesztés, a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése. 

Az Y-Triász, melynek tagjai a 30Y zenekar, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, 2013-ban elhatározta, hogy létrehozza az „Ifjú Kócsagőr” programot, tekintettel a fiatalok kiemelkedő szerepére a természetvédelemben. 

A programban – a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Főváros Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság együttműködésének köszönhetően – a jelentkezőkből kiválasztott gyakornokok megismerkedhetnek a gyakorlati természetvédelem titkaival.

Jelentkezz a programra, vegyél részt a megmérettetésben!

Legyél Te a legjobb 2018-ban, és kiemelkedő munkádat, a programhoz illő szakmai díjjal jutalmazzuk!

Részvételi szándékodat jelezd, ha
- 18 és 24 éves életkor közt vagy és
- elhivatott vagy a természetvédelem iránt és
- szívesen tanulnál gyakornokként egy természetvédelmi őr mellett!

Jelentkezési határidő: 2018. április 22.

A jelentkezés nem jelent automatikus felvételt az „Ifjú kócsagőr” programba, a gyakornokok kiválasztása több körben történik. A programban maximum 50 gyakornok elhelyezését tudjuk vállalni természetvédelmi őrök mellett.

A program a gyakorlaton kívül egy JÁTÉKOS MEGMÉRETTETÉS is a TERMÉSZETVÉDELMI ŐRÖK OLDALÁN.

A jelentkezések feldolgozása után, a program első fordulójába való bejutásról a jelentkezőket e-mailben értesíti a Fürge Diák Iskolaszövetkezet 2018. május 15-ig. (Visszajelzést azok is kapnak, akik nem jutnak be az első fordulóba.)

Az első fordulóba bejutott, kiválasztott jelentkezők területi megmérettetésen vesznek részt 2018. május második felében (Európai Nemzeti Parkok Napja alkalmából, május 22-25. között), az általuk a jelentkezéskor megjelölt nemzeti parkok egyikében, vagy a fővárosi önkormányzatnál. Itt kerülnek kiválasztásra az „Ifjú kócsagőr” program résztvevői.

Az „ifjú kócsagőr” program nyáron két hét intenzív természetvédelmi őri „terepgyakorlattal” folytatódik az adott nemzeti parkban, vagy a fővárosi önkormányzatnál.

A kéthetes nyári gyakorlatot az augusztus végi, nemzeti parkonkénti területi döntő zárja (2018. augusztus 21-31.), majd ezt követően a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban szervezett 3 napos, országos döntő kerül megrendezésre, szeptember 26-28. között.
A területi döntőben az egyes nemzeti parkok, valamint a fővárosi önkormányzat legjobbjait választjuk ki, így az országos döntőben ők mérik majd össze a tudásukat.

A legjobb páros elismerése: Matula és Tutajos díj és egy 5 napos szakmai tanulmányút Európa egyik nemzeti parkjába.

Bővebb információ a programról: ifjukocsagor.furgediak.hu

Közzététel: 2018. március 22.

Galéria