Föld napja alkalmából kaptak kitüntetéseket a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai

Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter a Föld Napja alkalmából Tóth Szabolcsnak Pro Natura Emlékplakettet, Csiszár Viktornak Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott.

Magyarországon minden egyes nap a "Föld Napja", hiszen a szó egyszerre jelenti az élő bolygót, a szülőföldet, a megélhetés forrását: a termőföldet és az anyaföldet, a hazát - fogalmazott Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken a Föld Napja rendezvényen, Farmoson.

A Vízparti Élet Háza előtti rendezvényen Czerván György elmondta, hogy az Európai Uniós közös agrárpolitikájának középpontjába is a környezet- és természetvédelem került, ezért az Unió vezetői úgy döntöttek, hogy a közvetlen támogatások bizonyos százalékát kifejezetten az éghajlat és a környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra kell fordítani. Arról is beszélt, hogy a tájgazdálkodásban gyökerező magyar termelési hagyományok, a földhasználat, a mezőgazdasághoz kötődő ünnepek és népszokások évszázadok óta formálják a tájegységek arculatát.

A Föld Napja rendezvény megnyitása után V. Németh Zsolt és Czerván György Pro Natura díjakat és miniszteri okleveleket adott át.  Tóth Szabolcs, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság birtokügyi szakreferense, a Magas Természeti Értékű Területek koordinátora Pro Natura Emlékplakett vehetett át munkájának elismeréseként.  Csiszár László Viktornak, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerületvezetőjének munkáját Miniszteri Elismerő Oklevéllel jutalmazták.

 

Tóth Szabolcs az emlékplakett átvételekor

 

 

Csiszár László Viktor az Miniszteri Elismerő Oklevél átvételekor

 

Föld Napja alkalmából elismerésben részesültek listája itt  található.

Az eredeti cikk itt olvasható.

 

Galéria