Geotáborok

TERMÉSZETISMERETI TÁBOROK ÉS FÖLDRARZI–FÖLDTANI TEREPGYAKORLATOK A BALATON-FELVIDÉKI NEMZETI PARK és a BAKONY–BALATON GEPOARK TÖBB HELYSZÍNÉN

1. Káptalanfüredi helyszín programajánló - letöltés
2. Balatonakali helyszín programajánló - letöltés
3. Pálkövei helyszín programajánló - letöltés

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) egyedülállóan izgalmas, merőben új programcsomagot állított össze, amely a már bevált és és népszerűtermészetismereti foglalkozások, túrák mellett egy kifejezetten földrajzi-földtani tartalmú változatot is kínál a pedagógusok, diákok számára.

A programokat gyakorlattal rendelkező középiskolai biológia-földrajz szakos tanár, jelenleg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatóság munkatársa, kiváló helyismerettel rendelkező geotúra-vezető biztosítja. Az egyéb táborvezetési teendők ellátása a kísérő pedagógus feladata.

A programvezető által kidolgozott program az általános iskola felső tagozatának természetismereti és földrajz tananyagához szorosan illeszkedő „terepgyakorlatként” fogható fel, melynek legfőbb vonzereje a földtani-geológiai ismeretek élményszintű elmélyítése. A napok legnagyobb részét a természetben töltjük, változatos elfoglaltságokkal, rengeteg közvetlen tapasztalással, gyönyörű, maradandó élményt nyújtó helyszíneken. A táborban töltött napok természetes, sietség nélküli tagolásával (túrák, geotúrák, és beltéri és szabadtéri foglalkozások, játékos vetélkedők, geomese) a gyerekek fáradság nélkül, könnyedén és élvezetes formában töltődnek fel ismeretekkel és nyílnak meg a természet és a kőzetek világa felé. 

Válogatott kilátópontokon, patakmedrekben és sziklafalak árnyékában járva, természetes módon elevenedik meg a Föld múltja, jelene és akár jövője! A diákok a kőzetek megérintésével, megcseppentésével, minden érzéküket használva élhetik meg a megismerés és tudás teljesebb, mélyebb fokozatait.  Az osztálykirándulások időtartamához egy 5 és egy 3 napos modult dolgoztunk ki, tematikailag egymásra épülő programmal, de az egyes napok külön is teljes értékűek, így rövidebb időre is tudunk csoportokat fogadni. Részletek a programleírásnál. Egyéni túraútvonal biztosítására is van lehetőség. 
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és Bakony–Balaton geopark három helyszínen kínálunk kedvező táborozási lehetőséget, a geotúrák nem igényelnek külön buszt, tömegközlekedéssel, illetve gyalogosan könnyedén lebonyolíthatók.

A táborok programjairól, a lehetséges szálláshelyekről és az árakról a Bakony–Balaton Geopark weboldalán tájékozódhat.

További tájékoztatás, kapcsolattartó:

Sárdy Julianna a Balaton-felvidéiki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, képzett geotúra-vezető
Telefon: +36 30 491 0061
E-mail: sardy1@bfnp.hu